11 Ekim 2017 Çarşamba

Evde El Bakımı

Ellerimiz işlerin çoğunu yapmak için kullanıldığından, güzel ve pürüzsüz görünmek için şımartmaya ve dinlenmeye ihtiyaçları vardır.  Güzel görünümlü eller elde etmek için bu yazımıza size yardımcı olacaktır.  Burada, evde kolayca takip edebileceğiniz güzellik önerilerini sizlere sunuyoruz. İyi okumalar dileriz. 

Neden Evde El Bakımı ? 



İster el sıkışması, isterse dostça bir tokalaşma olsun, elleriniz çok güçlü bir ilk izlenim bırakabilir. Bu yüzden yumuşak, pürüzsüz ve mümkün olduğunca sağlıklı olmalarını istersiniz. Onlara bakmak kolay görünebilir, ancak cildin kurumasına ve çatlamasına neden olmamak için onları yıkamak ve nemlendirmek için doğru ürünleri kullandığınızdan emin olmak istersiniz. Ellerinizi güneş, su ve ev işleri gibi onları tahriş edebilecek şeylerden korumak da önemlidir. Bundan kaynaklı evde el bakımınızı yapmanız sağlıklı ellere kavuşmanızın yanında sizlere daha pürüzsüz ve yumuşak eller kazandıracaktır. 



Doğal El Bakımı Nasıl Yapılır ? 


Ellerimiz, vücudumuzun en çok kullanılan yerlerinden biridir. Gün boyu yaptığımız neredeyse her işte onları kullanırız. Soğuk hava, düşük nem, güneşe maruz kalma, aşırı el yıkama, temizlik maddelerindeki kimyasallar gibi faktörler ellerimize zarar verir. Ayrıca havuzlarda kullanılan klor da ellerimize zarar verir. Cilt bakım merkezlerinde veya evde el bakımı yapılmazsa elde kuruluklar veya çatlaklar oluşabilir. Sedef hastalığı ve egzama gibi cilt problemlerinin yanı sıra alerjenler ve kullandığımız ilaçların yan etkileri olarak da ellerimizde kuruluk veya çatlaklarla karşılaşabilir. Bütün bunlar sizi endişelendirmesin. Evde el bakımı yapabileceğiniz ürünleri kullanırsanız, daha yumuşak, lekesiz ve genç görünen ellerin tadını çıkarabilirsiniz.

Zeytinyağı

Zeytinyağında bulunan antioksidanlar ve sağlıklı yağ asitleri kuru eller için bulunmaz bir nimettir. Cildinizi yumuşak, esnek ve nemli tutar. Buna ek olarak cilt üzerinde yaşlanmayı geciktirici etkileri de vardır.
Yumuşak ve pürüzsüz ellere sahip olabilmek için günde iki kez 5-10 dakika sıcak zeytinyağı ile ellerinize masaj yapın. Bir diğer evde el bakımı yöntemi olarak eşit miktarda zeytinyağı ile toz şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kese veya torba içerisine koyup 5 dakika boyunca dairesel hareketlerle ellerinize masaj yapın. Daha sonra ılık suyla durulayıp nemlendirici bir krem uygulayın. Ellerinizin kuruluğundan şikayetçiyseniz haftada en az iki kez bu kürü uygulayın

Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi kuru ve sert elleri için mükemmel bir başka yöntemdir. Cildinizi kurutmayacak ve pul pul olmasına neden olmayacak doğal bir temizleyici görevi görür. Buna ek olarak protein içeriği su kaybını önlemeye ve cildinizin nemli kalmasına yardımcı olur.
2 çorba kaşığı yulaf ezmesi, 1 tatlı kaşığı bal ve biraz su ekleyerek hamur kıvamında bir karışım hazırlayın. Ayrıca birkaç damla taze sıkılmış limon suyu da ekleyebilirsiniz. Yaptığınız bu hamuru ellerinize her tarafını kaplayacak şekilde sürün. On dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağında bulunan yağ asitleri kuru ellerinizde dahil olmak üzere tüm cildinize iyi gelecektir. Buna ek olarak güneşten gelen zararlı ultraviyole ışınlarının etkisini azaltır.
Gece uyumadan önce ellerinize birkaç damla Hindistan cevizi yağı dökün. Yaklaşık 5 dakika boyunca masaj yapın ve ellerinizi yıkamadan uyuyun. En iyi sonucu almak için masajın ardından bir eldiven giymelisiniz.

Bal

Bal, antioksidan özelliklere sahip doğal bir nemlendiricidir.  Elleriniz yumuşak ve pürüzsüz kalabilmek için nemlendirilmeye ihtiyaç duyarlar. Ellerinize biraz bal sürün ve 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bala birkaç damla limon suyu veya zeytinyağı da ilave edebilirsiniz.

Limon Suyu

Limon suyu cilt tonunuzu iyileştirir ve elinizdeki cilt lekeleri üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda onları yumuşatan iyi bir temizleyicidir. Eşit miktarda limon suyu, bal ve kabartma tozunu iyice karıştırın. Karışımı elinize uygulayarak 1 dakika boyunca masaj yapın. Masajın ardından 5 dakika bekleyip ılık suyla durulayın. Sağlıklı ve lekesiz eller için haftada iki kez tekrar edin. Küçük bir leğeni suyla doldurup içine 1 limon sıkıp bal ekleyerek de limondan faydalanabilirsiniz. Ellerinizi yaklaşık 10 dakika kadar bu suyun içinde bekleterek ellerinize evde el bakımı yapabilirsiniz.

Yoğurt

Yoğurt içerisindeki laktik asit ölü cilt hücrelerini çıkarmak için doğal bir temizleyici görevi görür ve aynı zamanda cildimizi nemlendirir.
Elinize döktüğünüz bir kaşık yoğurtla 5 dakika masajın ardından 5 dakika bekleyin. Ardından ılık su ile durulayın. Bu masajı her gün uygulamanız ellerinize çok iyi gelecektir. Alternatif olarak yoğurdun içine üçte biri kadar un koyarak bir macun elde edebilirsiniz. Bu macunu ellerinize sürüp kurumasını bekleyin ve ılık suyla durulayın.

Muz

Muz nemlendirici özelliğinden dolayı evde cilt bakımı için çok önemlidir. Ayrıca cildinizdeki kırışıklıkları ve lekeleri tedavi etmeye de yardımcı olur.
Olgunlaşmış bir muzu hamur haline getirip elinize uygulayın. Ilık suyla yıkamadan önce 20 dakika kadar bekleyip durulayın. Bu hamura birkaç damla bal ve zeytinyağı ekleyerek bir macun oluşturup bunu da elinize uygulayabilirsiniz. 

Evde El Bakımına Yönelik İpuçları

  • Islak ellerinizi kurutmak için sıcak hava üfleyen kurutucuları kullanmayın. Bunun yerine kağıt havlu veya yumuşak bir havlu kullanın.
  • Evde veya bahçede çalışırken pamuklu eldivenler giyin. Bu ellerinizi alabileceğiniz hasarlardan koruyacaktır.
  • Kuru ve sert elleriniz olmasını istemiyorsanız nemlendirici kullanmayı unutmayın. Uyumadan önce kullanmanız daha faydalı olacaktır. Böyle yapacaksanız sürdükten sonra bir eldiven giymelisiniz.
  • Günde en az 2 litre su için.
  • Ellerinizin kabuk tutmasını istemiyorsanız, spor salonlarındaki aletleri kullanırken eldiven kullanın.
  • Besin ve vitamin değerleri yüksek olan gıdaları tüketmeniz cildinize doğal bir parlaklı kazandıracaktır.
  • Kan dolaşımını iyileştirmek için günde en az 10 dakika avuç içi ve ellerinizin üst kısmına masaj yapın.
  • Ellerinizi zararlı güneş ışınlarından korumak için güneş kremi kullanın.
  • Ellerinizi çok sıcak veya çok soğuk su ile yıkamayın.

El bakımınız hakkında daha fazla bilgi almak ve doğru bir el bakımı yapmak için aşağıdaki yazılarımıza da bakabilirsiniz. Soru ve görüşlerinizi yorumlar kısmından bize ulaştırabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder