20 Aralık 2019 Cuma

Elde Nasır Tedavisi

Nasır, genellikle derinin aşırı sürtünme ile karşılaştığı noktalarda ortaya çıkar. Elleri ile çalışan işçilerde ve çıplak ayak ile dolaşanlarda, normal şekilde ağrı vermeyen ve gerçek nasır olmayan deri kalınlaşması şeklinde tarif edilebilir. Fakat, örneğin kemancılarda sürekli şekilde çenelerini kemanın gövdesine dayamaktan yada yeni ayakkabı alanlarda ayakkabının belirli noktalarda ayağı vurması ile gerçek nasır oluşmaktadır. Aynı şekilde öğrencilerin ve ya el işçilerinin ellerinde nasır oluşması oldukça normal ve olağandır. Bende bu yazımda elde nasır tedavisi nasıl yapılır, elde nasır neden çıkar, nasırı önleme yöntemleri nelerdir, evde tedavisi nasıl yapılır gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Nasır Nedir



El ve ayak bölgesinde çok sık bir biçimde gözlemlenen, sürtünme ve basınç etkisiyle üst derinin kalınlaşması sonucu yaşanan hastalık çeşididir. Nasır, binek hayvanlarında da oldukça sık gözlemlenmektedir ve tedavi sürecine bakıldığı zaman insanlara uygulanan tedaviler ile benzerlik gösterdiğini de biliyoruz. Nasır, ağrılı ve acılı bir sağlık sorunudur ve özellikle ayak taban bölgesinde varlık göstermeye başladığı andan sonra yürüme eylemini de daha güç hale getirmektedir.

Nasırın oldukça fazla tedavi yöntemi bulunmaktadır fakat en başarılı uygulamalar arasında radyofrekans tedavisi gösterilmektedir. Son dönemde daha popüler bir uygulama olan ve doktorlar tarafından daha fazla tercih edilen bu yöntemle aynı gün ayağa kalkabilmektedir ve gündelik hayatlarınıza da kaldığınız yerden devam edebilir hale geliyoruz.

Nasır, siğil hastalığı ile karıştırılmaktadır fakat renk, doku ve belirtiler incelendiği zaman bir kıyas yapıldığında esasen her iki hastalığında bariz bir biçimde birbirinden ayrıldığını görebiliyoruz. Nasır hastalığında deri tabakası daha sert ve kalıp biçimindedir. Aynı zamanda deri renginin sarıya çalan bir renge sahip olduğunu da belirtmek gerekmektedir. Tedavi gerçekleştirilebilen bir hastalık ve bu hastalığın sizde de olduğunu fark ettiğiniz andan itibaren olabildiği kadar kısa bir sürede alanında uzman birine sağlığınız bakımından başvurmanızda fayda bulunur. Klinik testler neticesinde kısa süre içerisinde teşhis edilen hastalık için en uygun tedavi yöntemi belirlenmektedir ve süreç başlatılmaktadır. Tekrar edebilen bir hastalık olduğundan tedavi sonrası dönemde de dikkatli olmak gerekiyor.

Nasır Teşhisi 


Nasır, kişilerce gözle rahatlıkla anlaşılabilen ve yukarıda bahsedilen belirtiler sebebiyle kolay şekilde anlaşılabilen bir cilt problemidir. Fakat farklı türlerinin olması, boyutlarının ve görünümünün kişiden kişiye değişebilmesi sebebiyle bazı durumlarda siğil gibi farklı cilt sorunları ile karıştırılır. Bundan dolayı ayağının belirli bir kısmında deri farklılaşması, sertleşme, ağrı, batma hissi benzeri şikayetleri var olan hastalar, kesinlikle bir cildiye uzmanına başvurması gerekir. Cildiye uzmanlarınca nasır tanısının konulması halinde doktorun yapacağı öneriler çerçevesinde tedavi süreci başlatılır. Çoğunlukla nasır bantları, kremler ve evde alınan pratik önlemler ile tedavi edilebilen nasırlar nadir şekilde çok fazla ilerlemiş olduğu hallerde küçük cerrahi işlemler gerektirebilmektedir. Bundan dolayı bir uzmanın görmesi önemlidir.

Elde Nasır Tedavisi


Karbonat içeriğinde var olan bileşenler ile doğal bir peeling görevi görmektedir. Aynı zamanda da iyileşme sürecini uzatan bu ilaç ile çölü derilerin vücuttan atılmasını büyük ölçüde gerçekleştirmiş olursunuz. Nasırlı alana uygulan bu sistem ile ciddi bir enfeksiyon sorunu ortadan kaldırmış olacaksınız.

Ilık su içine 2-3 yemek kaşığı kadar karbonat ekleyelim. Ayaklarınızı bu karbonatlı suyun içine 10-15 dakika kadar bir süre tutmanı gerekiyor. Bu işlemden sonra ölü derileri vücuttan atma noktasında ponza taşı yardımıyla nasırlı bölgeye yavaş bir biçimde ovmanız gerekiyor. Bu ovma işlemini deriyi tahriş eder ve herhangi bir biçimde yapmanız önerilmiyor.

Bunun ötesinde bir miktar su içine limon suyu yada karbonat ekleyerek macun kıvamına getirilmesi gerekir. Bu macun nasırlı alanın üzerine uygulanmalı. Uygulanmış olan bölge gece boyunca açık kalmalıdır ki hava ile temas etsin ve sertleşsin, ertesi sabah uyanmanız ile beraber ılık su yardımıyla macunu temizlemeniz gerekmektedir ve bu ponza taşı ile nazik bir şekilde ovmanız önemli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Nasır vücuttan gidene kadar bu uygulamanın sürmesi sizi daha rahat bir yaşama kavuşturmuş olacaktır.

Doğal Nasır Geçirme Yöntemleri


Nasır tedavi uygulamasında elma sirkesi de uygulayabilirsiniz. Malik asit açısından zengin olan elma sirkesi ölü deriyi dökmek ve iyileşme sürecini hızlandırmada meselesinde yardımcı olabilir. Antibakteriyal özelliği ile de enfeksiyon riskini azaltmaktadır.


  • Pamuğu elma sirkesiyle ıslatalım ve yatmadan evvel nasırınıza bu pamuğu bantlayalım
  • Gece boyunca bekletelim
  • Ertesi gün uygulama yapılan alanı ponza taşı yardımıyla temizleyelim
  • Alanı nemli tutmak maksadıyla bir miktar zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı uygulayalım
  • Nasırınız geçinceye kadar her gün tekrarlayalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder