31 Ağustos 2014 Pazar

El Bakımı

Eller bir insanın ister kadın ister erkek olsun güzelliğini yansıtan ve genç görünmesini sağlayan uzuvlardır. Ellerimiz tokalaşırken, selam verirken,yerken içerken, sarılırken .... ve nice şey yaparken kullanılmaktadır. Ellerimizin bu kadar önemli olması bakımının da son derece ciddiyete alınmasını gerektirmektedir. Aşağıda sizlere el bakımınız hakkında bilgiler sunulmaktadır. Bu bilgiler ile ellerinizi daha yumuşak ve güzel göstermeniz mümkündür. 

El Bakımı

El Bakımı Nedir ? 



Ellerimiz dış dünya ile iletişimimizi sağlayan işlerimizi gören en önemli uzuvlarımızdan birisidir. Ellerimize iyi bakmalıyız çünkü onlar olmadan yaşamak çok zor olacaktır. Ellerimizde çıkan herhangi bir sorun sadece sağlığımızı bozmaz, kötü görünmeye de neden olur. Ellerde genellikle nasır, lekeler ve yaralar gibi konularda daha yoğun bakımlar yapılır. Ancak normal zamanlarda da el bakımı yapılmalıdır. El bakımında nemlendirmenin önemi çok büyüktür. Özellikle dış etkilerin daha fazla arttığı bulaşık, çamaşır, temizlik gibi durumlarda elleri nemlendirmek gerekir. Ayrıca iş yaparken ellere bakmak ve temiz tutmak son derece önemlidir. 


El Bakım Kremi 



Evde hazırlanabilen el bakım kremlerinin bugün sizler için en etkili olanlarından birini vereceğiz. Sizler için harika bir maske tarifi vererek hem kolayca uygulayabileceğiniz hem de güzel sonuçlar alabileceğiniz bir bakım olmasını diliyoruz. 

Elleri yumuşatan krem tarifi


  • 2 yemek kaşığı bal
  • 10 ml e vitamini
  • 50 gr shea butter
  • 10 ml limon yağı (esansiyel)
  • Bir kaşık yulaf unu
Yapılışı:

Shea butteri benmari erittikten sonra tüm malzemeleri birlikte karıştırıyorsunuz ve ellerinize uygulama yapıyorsunuz. Üstüne eldiven giyerek ya da streç sararak en az bir gece bekletiyorsunuz. Sabah kalktığınızda ise hemen ılık su ile yıkayacaksınız ve bunu hafta bir ya da 15 günde bir yapmaya devam edeceksiniz.  

Yumuşak Eller için Yapılması Gerekenler 

Yukarıdaki tarifle elleriniz bu yumuşatıcı krem bakımı ile gerçek anlamda etki görmüş olacak ve yumuşacık bir ele sahip olmuş olacaksınız. Yüksek ve pahalı kremlere para vermek yerine evde bu karışım ile rahatlıkla el bakımınızı kendiniz yapabilirsiniz. Muhafaza etmesi biraz zor olsa da sonuç harika olacağı için size mutluluk verecektir, Kremi bir kavanoz da buzdolabında saklayınız. Yumuşak ellere sahip olmanın bir başka yolu ellerinize kimyasal peeling yapmaktır, %50 glikolik asit veya %25 TCA peeling yapabilirsiniz. 


Soru ve görüşlerinizi yorumlar kısmından bize ulaştırabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder