1 Eylül 2014 Pazartesi

Elde Oluşan Lekeler

Elde Oluşan Lekeler
Elinizde meydana gelen renk değişimlerinden ve lekelerden en çok rastlananı kahverengi lekelerdir ve genelde yaşlılık lekeleri olarak da bilinir. Bu makalede hem ellerdeki kahverengi lekelere hem de ellerinizde oluşan lekelere karşı nasıl baş edeceğinize dair bilgiler yer alacaktır. 

Elde Oluşan Kahverengi Lekeler


Ellerinizdeki kahverengi lekelerin hepsinin vitamin eksikliği ile ilgisi olmayan çeşitli nedenleri vardır. Kahverengi lekeler C veya B12 vitamini eksikliği, anemi, zayıf karaciğer fonksiyonu veya kümülatif güneş hasarı olabilir. Her potansiyel nedeni araştırmak önemlidir; doktorunuz yardımcı olabilir. Kahverengi lekeleriniz gerçekten gerekli besinlerin eksikliğinden kaynaklanıyorsa, günlük rutininize bir vitamin takviyesi ekleyin ve yediğiniz meyve ve sebzelerin miktarını artırın - çok önemli vitamin ve minerallerin birçoğu için doğal kaynakları kullanın. 

El Lekeleri  


Özellikle 40’lı yılların başı ile ellerde ve ayaklarda lekelenmeler meydana gelir. Bunları yapan ise zaman içinde aldığınız güneş yanık izleri, temizlik maddeleri ve deterjanlar gibi zararlı kimyasallar, yaşlanma pigment azalması gibi durumlardır. Peki, bu el ve ayak lekeleri için bir çare var mıdır diye merak ediyorsanız elbette vadır ve bugün sizlere bu tarifi aktarıyor olacağız. 


Ellerdeki Lekeyi Gidermek 



Aslında ellerde görülen lekeleri de tıpkı cilt lekeleri gibidir ve cilt lekelerini giderecek çözümler el üstünde de oldukça etkilidir. Ellerinize kimyasal peeling yapmak bu noktada iken kestirme çözümdür. Örneğin %50 glikolik asitle 15 günde bir veya %25 TCA ile ayda bir ellerinize kimyasal peeling yapabilirsiniz. Ama eğer kimyasal peeling sizi korkutuyorsa.;

  • 1 Tatlı kaşığı suya 
  • 1/4 çay kaşığı niacinamid
  • 1/4 çay kaşığı c vitamini 
  • 1 damla %70 glikolik asit

bu maddeleri ilave edip her akşam ellerinizi ovalarsanız 2 ay içinde eldeki lekelenmelerden büyük oranda kurtulursunuz.Uzun süre düzenli olarak kullanım yaptığınızda oldukça faydasını görecek ve lekelerin açıldığını yok olduğuna tanık olacaksınız. Lekelerinin rengi ne kadar açık tondaysa sonuç o kadar hızlı ve başarılı olur. Bu sebeple erken dönemlerde yapmaya ekstra gayret ediniz.


Elleriniz bakımının son derece önemli olduğunu ve farklı lekelenmelerde doktorunuza danışmanız gerektiğini unutmayınız. El bakımı hakkında aşağıdaki yazımıza sizlere yardımcı olabilir. Soru ve görüşlerinizi yorumlar kısmından sorabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder