5 Ekim 2014 Pazar

Yumuşacık Eller İçin Maske

Her işte kullandığımız ellerimiz zamanla yıpranmaktadır. Ayrıca ellerimizi mevsimlerden etkilenmekte ve çoğu zaman kurumakta ve çatlamaktadır. Bu makalede sizlere ellerinizi yumuşatmanız ve narin halde tutmanız için bilgiler verilecektir. İyi okumalar dileriz. 

El Yumuşatan Maske

Yumuşacık Eller İçin Maske
Ellerimiz oldukça hayati uzuvlarımızdır. Bütün sosyal hayatımızı biçimlendiren beslenmeden iş yapmaya kadar bir çok durumda kullandığımız ellerimiz, özellikle dış ortamlardan gelen aşındırıcı etkiyle zaman içerisinde yıpranır. 


Peki nedir bu koşullar, örneğin kadınlar için bulaşık yıkarken, bulaşık deterjanının içerisindeki SLS (sodium laureth sulfate) gibi sülfatlı maddeler ve anionik temizleyiciler ellere zarar verir. Ya da sıvı sabunlar, bunlarda epeyce kimyasal içeren malzemelerdir. Bunun harici çamaşır suları, tuz ruhu, vb, temizlik maddeleri, veya dış ortamdan gelen soğuk aşırı sıcak gibi durumlarda ellerimizi oldukça hırpalar. Erkekler içinse özellikle ağır fiziksel koşullarda çalışıyorlarsa el derileri bir süre sonra sertleşir ve nasır bağlar. İşte bu durumlarda kullanılmak üzere size ellerinizi yumuşatan bir maske tarifi vereceğiz.


Evde El Bakımı 


Evde hazırlanabilen el bakım kremlerinin bugün sizler için en etkili olanlarından birini anlatacağız. Bu tarif sizler için harika bir el bakım maskesi olacak, hem kolayca uygulayabileceğiniz hem de güzel sonuçlar alabileceğiniz bir bakım yağı olarak bu el bakım yağı oldukça fazla işinizi görecektir. 


Elleri Yumuşatan Krem Tarifi 


  • 100 gr shea butter
  • 30 gr zeytinyağı
  • 10 ml e vitamini
  • 10 ml skualen



Shea butteri eritin, eritirken direkt ateşe koyma yerine kaynar su bulunan bir kaba koymanız o kaynar suyun etkisiyle erimesi lazım. Daha sonra diğer malzemeleri genişçe bir boş krem kutusuna birlikte dökerek karıştırıyorsunuz ve donmaya bırakıyorsunuz. Daha sonra ellerinize uygulama yapıyorsunuz. 


El Bakım Yağı Ne İşe Yarar ? 



Ellerinizin bakımını bu el bakım yağı ile yaparsanız yağlar gerçek anlamda elinize etki etmiş olacak ve yumuşacık bir ele sahip olmuş olacaksınız. Bu el bakım kremi içerisindeki shea yağı sayesinde ellerinizi inanılmaz yumuşak yapacaktır. Özellikle e vitamin ellerinizdeki lekelenmeyi ve buruşmayı geciktirecektir, skualen ise ellerinizi gerçekten yumuşatırken buruşmayı önleyen yağlardır.


El bakımınız için ayrıca El Bakımı yazımıza bakabilirsiniz. Soru ve görüşlerinizi yorumlar kısmından bize ulaştırabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder