30 Kasım 2014 Pazar

El Bakımında Bitkisel Yağlar

El bakımının son derece önemli olduğu artık bilinmektedir. Ellerine özen göstermeyen insanlar ellerinde hem sağlık sorunları yaşamakta hem de ellerin kozmetik güzelliğini kaybetmektedir. Bu makalede ellerinizi nasıl koruyacağınız ve ellerinizde kullanabileceğiniz bitkisel yağlar hakkında bilgi vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

El Bakımında Önemli Detaylar

El Bakımında Bitkisel Yağlar



Eğer yaşlılık belirtilerine karşı duyarlı bir kişi iseniz el bakımına itina etmeniz gerekir, çünkü eller, yaşlılığı vücudun diğer kısımlarına göre çok daha önce gösterebilir. Örneğin yüzde oluşan yaşlanma belirtilerini yapılacak cerrahi operasyon sonrası estetik ameliyatlar ile gençleştirilebilirken, ele bu türden işlemler yapılamaz. Bu sebeple ellerin yaşlanmasını zamanında el bakımı yaparak ve ellerimize doğal yağlar kullanarak engellemek gerekmektedir. Çünkü el bakımında kullanılan kozmetik ürünleri kimyasal içerebilmekte ve elleri zamanla yıpratabilmektedir. Aynı zamanda kirli eller, uzamış bakımsız tırnaklar ve saçlar sanırım hiç birimiz için hiç hoş bir görüntü oluşturmaz. Onun için erkek, kadın fark etmez el ve ayak bakımını kimse ihmal etmemelidir.



Ellerimizi Nasıl Koruyalım ? 



  • Ellerinizi günde iki-üç kere yumuşak sabunla yıkayıp bol suyla durulayalım.
  • Haftada bir kere, avuç ve el üstüne masaj yapmayı unutmayın. 
  • Her parmağın ucundan başlayarak dibine kadar iyice masaj yapmak sizi ruhunde rahatlatır.
  • Suyla yapılacak işlerde lastik eldiven giyin.
  • Ev işlerinde ise pamuklu eldiven kullanın.
  • Ellerinizi ıslattıktan sonra iyice kurulayın. 
  • Arada bir ellerinize kalın tabaka krem, vazelin sürün pamuklu eldiven takıp yatın. 
  • El üstlerine sürülecek parafin tabakası gözenekleri açmak için çok yararlıdır.
  • Limon da eller için yararlıdır. Elin rengine iyi gelir.

Kahve Rengi Lekeler 



Yaşın ilerlemesi sonucu ellerde kahverengimsi lekeler oluşur. Bu lekelerin çıkmasını geciktirmek, hatta önlemek mümkündür. Bunun için filtreli güneş ilacı kullanabilirsiniz. Eldeki benekler için de pigment renklerini açan bir krem yararlı olur. En kötü ihtimalde suda çıkmayan fondötenle kapatabilirsiniz. Bu yöntem aynı zaman­da damarların gözükmesini engeller. Eğer bu lekeler mevcut ise kimyasal peeling metodunu uygulayabilirsiniz. 

Ayrıntılı bilgi için Elde Oluşan Lekeler yazımıza bakabilirsiniz. 


El Bakımında Bitkisel Yağlar



Soluduğumuz havadaki sigara dumanı, egzoz gazı, deodorantlar ve parfümler, gündelik yaşamda genel ve özel temizlikte kullandığımız şampuanlar, duş jelleri, deterjanlar, kalitesiz temizlik malzemeleri, insan cildine zararlı kozmetik ürünleri, kullandığımız şebeke suları içerisindeki kireç, arsenik gibi deri hassasiyetine zarar verici maddeler, güneşin olumsuz etkisi, soğuk hava koşulları ile yıpranan el derisi için, ellerdeki yıpranmaya karşı baobab yağı, çörek otu yağı, biberiye yağı, Jojoba, portakal, üzüm çekirdeği yağı gibi bitkilerin etken maddelerinin olağanüstü faydalarından yararlanarak bu etkilerin cildinize verdiği zararlardan korumakla birlikte ciltte oluşabilecek kanser risklerine kadar kendinizi koruyabilirsiniz, Ciltte gençleşme sağlayan aynı zamanda çocuk teni gibi güzel bir deri meydana getiren bu doğa harikalarını kullanmanız, sizde yaşlılık belirtilerini de geciktirici bir avantaj sağlar. 


Şimdi size, kadınların olduğu kadar dış görünümüne önem veren erkeklerin de kullanabileceği, evde kendinizin hazırlayabileceği bir krem tarifi sunmak istiyorum. 

Bir tatlı kaşığı balı biraz ateşte eritin ve içerisine 2 çorba kaşığı susam yağı, 1 çorba kaşığı gliserin ve aynı ölçüde badem yağı katarak karıştırın. Krem formunu aldıktan sonra bir kavanoza koyarak saklayabilirsiniz. Gelelim kullanımına. Akşamları yatmadan bu kremi elimize masaj yaparak parmak araları dahil yediriyoruz. sonra plastik bol eldivenlerden elimize takarak işlemi tamamlıyoruz. Sabah ılık suyla yıkayabilirsiniz. Yukarıda verdiğim tarifte geçen yağları gönül rahatlığıyla, Doa Kozmetik firmasından temin edebilirsiniz, incelemek isterseniz linki bu;  http://www.doakozmetik.com


Soru ve görüşlerinizi yorumlar kısmından bize sorabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder